13 februari 2023, Gå dit hjärtat leder dig

Nu börjar vi bli redo för att välkomna er alla till oss - till våra upplevelser med temat "Gå dit hjärtat leder dig". Här berättar jag mer!

Det har varit en blåsig och varm helg. Blidvädret är här och våren har liksom vinkat på lite avstånd. Ropat och sagt att jag är här borta, jag kommer sen. Var inte oroliga. Det blir vår i år också. Småfåglarna har instämt. Överallt har det suttit småfåglar och kvittrat glatt. Solen har värmt i ansiktet. Hästarna och getterna har legat och myst ute på backen. Riktigt gonat sig i solvärmen.

På något sätt blir allting gladare och lättare när man väl har fått syn på våren. Och ni vet ju hur jag har tjatat om ljuset den senaste månaden. Nu, nu har det verkligen hänt grejor! Vid halvåtta på morgonen är det verkligen riktigt ljust ute. Och igårkväll vid halvsex så hade det ännu inte hunnit bli riktigt mörkt. Wow. Vilken skillnad.

Det var en underbar stjärnhimmel igår kväll. En sådan där alldeles gnistrande klar himmel när man ser så många stjärnor som man inte känner igen. Men nu har jag lånat en bok av mamma, med alla stjärnbilder i, så nu ska jag lära mig dem. Det är vårens mål. Ja, kanske inte det enda projektet, men nånting som jag tycker ska bli roligt.

Ett annat roligt projekt som jag ägnade hela helgen åt, var att göra iordning ett till rum i Mormors. På övervåningen fanns ett lite trött rum med gulnade tapeter och heltäckningsmatta. Sängbord i mörk faner och odefinierade sänglampor. Det var nog jättefint när det var nytt, men det är längesen som det var nytt. Men nu, när jag har fått ägna rummet två dagar av min fulla uppmärksamhet, nu är det nymålat i vitt och lindblomsgrönt. De murriga sängborden blev gröna även de, plötsligt jättefina, och heltäckningsmattan är borta. Under fanns ett jättefint trägolv som kanske kan må bra av en slipning någon gång framöver, men just nu räcker det bra som det är. Jag lägger ut en bild på Instagram och Facebook så att ni får se.

Gardinerna fick vara kvar, tavlan på väggen och som sagt sängborden fast i ny kostym. Den vackra glaslampan i taket fick också vara kvar. Jag tycker att det är roligt att behålla gamla detaljer från det som varit. Så att huset fortfarande känner igen sig självt. Och även för att hushålla med resurserna. Vi kan inte bara köpa nytt hela tiden. Jordens tillgångar räcker inte till för det, så enkelt är det. Sänglamporna har jag dock köpt nya, de gamla orkade inte riktigt längre. Gammal el ska man vara försiktig med. Sängkläderna är också nya förstås, och påslakanen är sådär krispiga som bara linnelakan kan vara. Jag blev sugen på att sova där själv…

Och idag, idag är en riktigt stor dag. För idag är rörmokaren här. Äntligen, äntligen, äntligen, som vi har längtat. Vi hade lite otur där kring jul när vi grävde kulverten mellan stora huset och mormors. Vår ursprungliga rörmokare som var med då fick förhinder innan hopkopplingen var färdig, och nu har det stått och väntat och väntat. Det är inte så lätt alla gånger att få tag på en ny rörmokare. Men nu är han här! Hurra för det!

Så nu kan vi också öppna upp för bokningar med övernattning i Mormors från och med april. Oj vad roligt det ska bli! Under de senaste veckorna som gått så har jag jobbat ganska mycket med vår hemsida, och om ni surfar in på den nu så finns det mycket nytt och roligt att titta på!

Vi har funderat och tror att vi ska göra det så enkelt som möjligt. Hos oss kan man boka heldag eller två dagar med en övernattning emellan. Eller precis som vanligt en coachingtimme med mig, online eller här på plats. Våra heldagar och tvådagarsupplevleser har alla samma tema: “Gå dit hjärtat leder dig”. Det är liksom det viktigaste och det mest innerliga, när vi kokar ner allting vi lärt oss i kurser, träningar, utbildningar, böcker och erfarenheter.

Vad innebär det då, att gå dit hjärtat leder dig? Den vetenskapliga förklaringen låter så här: Nu finns forskning på Heart Math Institute i Kalifornien, som visar hur hjärtat också består av en mängd nervceller, likt dem som finns i vår hjärna. Dessa celler tar också in och processar mängder av information från vår omgivning, som hjärtat sedan skickar till hjärnan. Hjärnan kan inte ta in och processa allt det, utan gör ett överslag av vad som den tycker är viktigt och skapar tankar och känslor utifrån den informationen. Därifrån går information vidare ner till övre delen av din mage där det också finns kluster av nervceller likt hjärnans celler. De skapar den där känslan i magen som det ibland är så svårt att bortse ifrån när man ska fatta ett viktigt beslut.

Men när insikterna når din mage då har informationen redan processats genom din hjärna. Så om du vill gå till källan av information så går du till hjärtat och lyssnar där. Hjärtat är ett oerhört kapabelt center för att ta in och bearbeta information, så här finns allt att vinna på att lyssna!

Den mer vardagliga förklaringen, som kanske är lättare att ta till sig, den låter så här. Vår hjärna är ett kraftfullt analysverktyg som kan skapa planer och analyser, riskbedömningar och allt möjligt logiskt som du kan behöva i ditt liv. För många av oss är det lätt att den vänstra hjärnhalvan, som jobbar med just detta, tar över. Allt kan plötsligt ses i fyrkanter och räta linjer. Så är ju inte tillvaron. Tillvaron är stökig och oförutsägbar och förvirrande och alldeles, alldeles underbar. För att då gå vägar i livet som gör att just du blir lycklig, så behöver du använda din högra hjärnhalva också. Den som är bra på färg och form och bilder.

Och du behöver känna in de ledtrådar som finns runtomkring dig, vad som är rätt för just dig. Världen är full av ledtrådar om vi bara börjar titta efter dem. Vad känns bra för dig i ditt hjärta? Vad och vem gör att din värld känns lätt och glad och rolig att finnas i? När du börjar ställa dig de frågorna, då lyssnar du till ditt hjärta. Då finns svaren där till dig, som leder dig ut på roliga, underbara vägar.

Det är inte så att du aldrig behöver logiken mer i ditt liv, för det gör du, men logiken kan aldrig välja åt dig vad det är du verkligen njuter av och tycker är kul. Det är andra sinnen som hjälper dig med det. Hos oss får du öva på just detta. Kontakten med djur och natur gör att du öppnar upp för just det här sättet att känna in omvärlden. När en get kommer och buffar på dig och vill gosa, eller när hästen tålmodigt står bredvid dig och lyssnar på när du berättar om det du funderar på. I de stunderna, då lyssnar du till ditt hjärta, och då kommer oväntade insikter. Det händer nästan varje gång.

Utöver det så har vi förstås samtal, reflektioner och workshops som hjälper dig att få syn på just ditt hjärtas väg. Det är en underbar resa!

Så ta mod till dig och boka en dag eller två hos oss i vår. Det kommer att bli oförglömliga dagar som verkligen gör avtryck i ditt liv, det törs vi nästan lova :-)

En nyhet som vi hoppas kunna fotografera under veckan är också möjligheten att sova under stjärnorna hos oss när du besöker oss i två dagar. I bekväma hängmattor, bäddade med liggunderlag och renskinnsfällar somnar du i den vackraste av omgivningar. Sovsäcken tar du med dig själv, resten ordnar vi. Vakna och ligg kvar i sovsäcken och titta på soluppgången med en kopp varmt kaffe. En dag som börjar på det sättet kan bara bli fantastisk.

Välkomna till oss 🤗