top of page

Hitta känslan i ditt drömliv

Har dagdrömmen dykt upp igen? Din vision av det där lilla caféet i södra Frankrike där du sitter och dricker ditt mycket godare kaffe och läser morgontidningen på franska, ett språk du plötsligt lärt sig flytande?


Stanna upp en stund. Vad händer inombords när du tillåter dig att gå in i ditt drömliv? Hur känns det? Kan du sätta ord på det?


När du fått tag i några ord som beskriver din känsla så kan du ta det ett steg till. Vad är det som skapar dessa känslor i dig? Är det känslan av sol och värme, är det det myllrande folklivet på det lilla torget, är det arkitekturen omkring dig eller är det smaken av croissanten och espresson tillsammans?


Vad är det egentligen med den här tanken som ger ett sådant välbehag hos dig? Är det vetskapen om att du ska gå och jobba på den lilla restaurangen ett stenkast bort, är det insikten om att du ska gå hem igen och fortsätta skriva på din bok ute i trädgården? Kan du hitta vad de viktiga punkterna är?


När vi bearbetar våra drömmar på det här sättet så kan vi efter tag koka ned dem till grundläggande behov. Frihet, kärlek, omtanke, inspiration, trygghet… och så vidare. Och därifrån kan vi fundera - hur skulle jag vilja förändra min vardag för att få mer av det jag längtar efter? Kanske är det att flytta med hela familjen till södra Frankrike, kanske är det att byta jobb här hemma, eller att faktiskt börja skriva på det där manuskriptet du har i huvudet. Det är långt i från alltid som det behövs storslagna fysiska förändringar för att uppnå storslagna inre förändringar.


Fundera på det igen. Det är inte alltid som den fysiska förändringen behöver vara så stor, för att kunna skapa en inre förändring som är enorm.


Fast ibland är det så också. Jo, du vill verkligen flytta ut på landet. Eller du vill verkligen starta eget. Eller du vill verkligen flytta till en storstad och börja studera igen. Ibland känner vi ett riktigt stort sug efter en rejäl omkastning i livet. Ett totalt byte av riktning. När vi grundligt har tittat på vart vi befinner oss och konstaterat att de faktiska omständigheterna är för långt ifrån dem vi önskar, då kan vi tryggt känna att det faktiskt är dags för förändring. Och vad gör man då?


Ja, mitt bästa tips är att man börjar fundera på vad man vill att ens liv ska se ut. Hur vill du att en helt vanligt tisdag ska vara? Hur dags vaknar du, vad gör du då? Hur ser dina förmiddagar ut, dina eftermiddagar och dina kvällar? I vilka miljöer rör du dig, vilka människor träffar du på, vad gör du? Vad gör du rent praktiskt? Sitter du stilla eller är du i rörelse? Skapar du med händerna eller med dina tankar? Hur kommunicerar du med omvärlden? Digitalt eller i fysiska möten? Vilket känslotillstånd befinner du dig mest i? Vilket tempo har du i kroppen?


Oj så många frågor tänker du kanske, men när du väl går in i din dröm så kommer ofta svaren fort och lätt. Ditt hjärta vet redan vad det är som du önskar dig. Fram med papper och penna och skriv eller rita ned det.Morgnarna här på gården är en viktig del av vårt drömliv
Soluppgång på gården

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page