top of page

Personlig utveckling - Hur länge ska vi fortsätta utvecklas?

Det där med att vilja mer, att ständigt expandera, det är ett typiskt område där jantelagen kan smyga in. Man ska vara nöjd med det man har, inte gapa efter mycket, och så vidare och så vidare, och så vidare… Men jag tror på att fortsätta utvecklas genom hela livet, att personlig utveckling är något vi är menade att ägna oss åt. Jag tror till och med att det ligger i våra gener att vi ska fortsätta utvecklas!


Tänk på den lilla nyfödda bebisen. Under många år kommer den att vara i konstant utveckling för att lära sig gå, prata, äta och så vidare. Den vill kunna kommunicera med omvärlden, den vill lära sig att bli självständig. Och sen växer den upp och blir tonåring och utvecklingen fortsätter. Hen ser ett nytt mål att bli vuxen, att kunna flytta hemifrån, att försörja sig själv. Och så vidare.


Så vid vilken punkt är vi klara med vår utveckling som människa? Vid vilken punkt ska vi sluta utvecklas? Vid tjugo års ålder? Tjugofem? Eller trettiotvå? När man ställer den frågan så hörs det ju hur tokigt det låter 😅 Det är klart att ens egen utveckling är en livslång resa som aldrig ska avstanna.


Det som kan hända längs vägen är att vi stöter på motgångar. Riktiga jätteutmaningar som kanske till och med får oss att känna det som att vi tappar modet en stund. Det är då det är viktigt att veta att det här inte är en signal till oss att sluta utvecklas. Tvärtom så har vi fått en chans att ta ett jätteskutt i vår utveckling. Stora utmaningar ger stor utväxling på vår mänskliga mognad, om vi väljer att se det så.


Kanske är det till och med vårt eget inre jag som berättar för oss själva att vi varit på väg åt fel håll? Att vi behöver byta riktning? Att vi behöver lyssna till vårt hjärta och känna efter vad det är vi verkligen vill?Personlig utveckling tillsammans med hästar och getter här på gården är en unik upplevelse. Boka våra retreat!
Geten Emelie hjälper gärna till med din personliga utveckling :-)

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page