top of page

The secret och framgång

2006 kom australiensiska Rhonda Byrne ut med boken ”The Secret - Hemligheten”. Den fick ett enormt genomslag över hela världen med sitt sätt att förklara hur attraktionslagen egentligen fungerar.


Jag har använt principerna i den boken de senaste fem åren och det fungerar alldeles fantastiskt för det mesta. Och när det inte fungerar så har jag förstått varför. Och det delar jag med mig av här, för jag vet att många av er varit i kontakt med attraktionslagen men utan att riktigt gå all in och få det att fungera ordentligt.


Om du tycker att inledningen som kommer nu är flummig - läs vidare. Det blir mer och mer konkret längs vägen. Och de stora profilerna inom coaching och mental träning jobbar allihop med attraktionslagen på något sätt, Tony Robbins, Jen Sincero, Joe Dispenza och så vidare.


Allt är energi

Föreställ dig att Universum är en plats full av möjligheter. Allt du kan komma på att önska dig finns tillgängligt för dig, så länge som det ligger i linje med vad du innerst inne verkligen vill och så länge det inte skadar någon annan.


Eftersom allting är energi så består både du och dina önskningar av energi. Men det som inte finns i ditt liv ännu har en annan vibration än ditt eget energifält. (Tänk på uttrycket ”positiva vibbar”, det är precis det som det handlar om.)


I Universum gäller principen att ”lika söker lika”. Så för att du ska dra till dig de möjligheter, saker och händelser som du vill ha, så behöver du höja din egen vibration till den nivån som det du önskar dig har. Vad menar jag med en hög vibration? Hög vibration är egentligen en omskrivning för att må riktigt bra inombords. Att känna att livet är fullt av möjligheter, att känna sig kärleksfull och happy for no reason. Man befinner sig helt enkelt i ett riktigt härligt känsloläge.


Positiva känslor

Hur höjer man sitt känsloläge då? Genom att fokusera på positiva känslor. Så enkelt! Så lätt! Eller? :-) Mental träning handlar mycket om detta, att lära sig att ha en generellt mer uppskattande och lösningsorienterad inställning till livet, varje dag, i solsken och ösregn. Och det har direkt effekt på hur väl attraktionslagen fungerar för dig.


För att vi ska veta vad vi ska fokusera våra positiva känslor på så behöver vi vara tydliga med vad vi önskar oss. ”Ask and you shall receive” är ett populärt citat från Rhonda Byrnes bok, men det skulle behöva tillägget ”and be specific!”.


Exakt vad vill du ha?

Så börja med att definiera exakt vad är det du vill ha. T.ex. jag vill ha en ny, större lägenhet, fyra rum med balkong, närmare jobbet. Och sen blundar du och föreställer dig hur du sätter nyckeln i låset till din nya lägenhet, hur du går in och känner in rummen, ljuset genom fönstren och den härliga takhöjden. Känn lyckokänslorna som kommer, känn hur fantastiskt underbart bra du trivs här. Se dina möbler stå på plats i rummen, dina fotografier på väggarna. Öppna balkongdörren och stig ut på den fantastiska balkongen och se att du är flera kvarter närmare jobbet än din gamla lägenhet. Se det så tydligt för dig själv att det känns som att du är där.


Och så sänder du tacksamhet till Universum. Skicka iväg all tacksamhet du kan finna inom dig för att din dröm har blivit sann. Inte att den ska bli sann utan att den har blivit sann. Viktig skillnad!


Sen fortsätter du med din dag som vanligt och fokuserar på andra saker. Det kan vara svårt ibland, men det är nödvändigt att du inte krampaktigt håller fast vid den här bilden eftersom det signalerar en stress till din kropp, att du inte har drömmen än. Istället litar du på att drömlägenheten nu är på väg till dig och känner inombords den trygga, lugna känslan som kommer med insikten om hur sant det är.


Här gör vi en konstpaus. Det du just har gjort är det allra viktigaste och du behöver lägga all din energi på att få drömbilden att kännas verklig och känn alla lyckliga känslor som kommer med den. Det räcker inte att bara se den framför sig, du behöver känna känslan också. Och avsluta med tacksamhet, för den känslan i sig är väldigt kraftfull när det gäller att höja ens egen vibration, ens eget känsloläge.


Öppna upp för möjligheterna att komma till dig

Sen, sen gäller det att börja hålla ögonen öppna. Förbered dig mentalt på att lägenheten kan komma till dig på väldigt många olika sätt, många fler sätt än dem du kan föreställa dig. Du kanske tror att den ska dyka upp på Hemnet, men i själva verket är det din fasters kompis som ska flytta och du får höra det av en slump. Eller så är du hemma hos en ny kollega som berättar att hon snart ska lägga ut den fantastiska lägenheten hon bor i till salu.


Det här är ett viktigt moment för du behöver göra dig tillgänglig för möjligheten att nå det. Här missar många, för vi är alldeles för låsta och fyrkantiga i vår syn på hur det ska gå till. Och vi måste också agera själva. Berätta för alla du kan komma på att du letar efter en ny lägenhet. Se till att du har finansiering i ordning och att du är redo att flytta när tillfället dyker upp!


Om det här känns tricky i början, så prova med något litet. Det klassiska exemplet är att prova föreställa dig att den perfekta parkeringsplatsen väntar på dig när du ska in i stan och handla. Känn en enorm glädje och tacksamhet över detta. Och så håller du ögonen öppna när du rullar in på parkeringen. Bli inte förvånad om en bil backar ut på bästa läge, precis när du kommer fram.


Och här finns två förklaringar till att det händer: 1) du har ställt in ditt sinne på att det kommer att finnas möjligheter, alltså upptäcker du bilen i rörelse. 2) Universum guidar lyckliga sammanträffanden till den som är tydlig med vad den önskar och sänder ut positiva känslor. Välj själv vilken orsak du tror på, själv tror jag på båda :-)


Varför tar det ibland tid?

Varför tar det olika lång tid för olika saker att komma till mig? Jo, för att en del saker finns tillgängliga redan på din vibrationsnivå. Då går det fort. En bra parkeringsplats är ingen match alls. Andra saker ligger på en högre vibrationsnivå än där du är nu. Då behöver du höja ditt känsloläge för att bli mottaglig för det du önskar dig. Det gör du enklast genom att fokusera på härliga känslor av kärlek och tacksamhet till allt i din omgivning.


Det kanske känns avlägset för någon som befinner sig i ett läge som man inte tycker om alls. Men det är det som är vägen vidare. När du höjer ditt känsloläge till mera positivt, kärleksfullt och uppskattande så kommer fler och fler möjligheter att komma till dig, många fler och i många fler former än vad du kan föreställa dig. Och plötsligt befinner du dig i en märkbart uppåtgående spiral.


En annan sak som kan bromsa dig från att manifestera dina önskningar (manifestera betyder att förverkliga), är om du har undermedvetna övertygelser som motsäger dina önskningar. Om du till exempel bär på uppfattningar som att ”jag är inte värd en så stor och fin lägenhet”, då kommer lägenheten att stanna utom räckhåll för dig. Hur man gör för att befria sig från sådana övertygelser kan du läsa om här: Våra begränsande övertygelser och även lyssna på i poddavsnittet den 20 mars "Tänka utanför vilken box". Gå gärna in och lyssna där om du känner att du kört fast.


Go for it!

Så prova nu det här! Prova med något litet som känns enkelt. Och när du ser att det fungerar så provar du med vad som helst som du önskar dig. För Universum finns det inte stora och små önskningar, det är bara rätt och slätt önskningar, inget är lättare eller svårare än något annat.


Lycka till :-)The Secret - om hur attraktionslagen egentligen fungerar
Våga drömma med boken The Secret

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page