top of page

Våra begränsande övertygelser - välj ditt mindset

Låter det läskigt? Begränsande övertygelser - huvva! Men oroa dig inte, det här är något fullkomligt normalt som berör precis alla människor - och vi har alla makten att befria oss ifrån dem och skapa ett framgångsrikt mindset!


Begränsande övertygelser är uppfattningar som vi bär omkring på som vi utgår från är sanna och som bor i vårt undermedvetna. Vi är alltså inte riktigt medvetna om att vi har dem! Så vårt medvetna jag kanske inte alls håller med om att vi har de här övertygelserna.


Ett enkelt exempel: Tänk dig att du är liten och dina föräldrar är skilda. Din mamma är upprörd på din pappa för något och säger i telefon till sin bästa väninnna att ”karlar går verkligen inte att lita på”. Du hör detta och eftersom mamma låter både tydlig och upprörd så noterar ditt undermedvetna att det här är viktigt! Den här informationen måste sparas och användas vid ett senare tillfälle! Och så växer du upp och upplever att förhållande efter förhållande kraschar på grund av att du inte kan lita på din partner.


Känner du igen dig eller låter det långt ifrån din verklighet? Ju starkare ditt medvetna jag är, desto svårare är det att identifiera ditt undermedvetna och de övertygelser som bor där. Men tro mig när jag säger att du har lika många begränsande övertygelser som den som snabbt känner igen dem hos sig själv. Det här gäller människor från alla samhällsskikt, yrkeskategorier, länder och nationaliteter. Vi människor fungerar så här.


När vi är små så är vårt undermedvetna väldigt mottagligt, eftersom vårt medvetna tänkande inte är fullt utvecklat ännu. Så vi suger åt oss som små svampar av vad omgivningen säger och visar oss. Och så blir det sanningar som sedan präglar oss i vårt vuxna liv.


Nånting som är väldigt glädjande är att vi inte behöver släpa omkring på våra begränsande övertygelser i all oändlighet.


Först sätter du dig ner och funderar över något som är viktigt för dig, som du vill åstadkomma. Ta fram papper och penna och skriv ned allt som skrämmer dig. Låt listan bli precis så lång som den behöver. Sedan går du punkt för punkt genom listan och markerar de rädslor som du vet med dig inte är rimliga, som känns som hjärnspöken. Och sen tar du dem igen, en och en. Varifrån kommer den här rädslan? Försök lyssna inåt, bakåt i tiden. Var och när har någon sagt någonting som relaterar till just den här rädslan? Försök gå så långt bakåt i tiden som möjligt.


Och när du hittar igen det minnet, och den begränsande övertygelsen, då väljer du att formulera om den. I fallet med den besvikna mamman så kanske du omformulerar till ”Det finns många, många pålitliga, fantastiska män här i världen.”

Och när du har formulerat den för dig själv så upprepar du den, gärna högt, och känner i dig själv hur sant det är. Sen tar du med dig den under den närmaste veckan, och upprepar den för dig själv flera gånger om dagen. Känn känslan varje gång, det är viktigt. Till sist har du ändrat din undermedvetna programmering och rädslan håller dig inte längre tillbaka!


Det här är verkligen värt att prova, för när vi upptäcker de här föreställningarna som bor i vårt undermedvetna, då kan vi också få förklaring och insikt till varför olika situationer och skeenden i våra liv blivit som de blivit. Och så kan vi se till att ladda vårt undermedvetna med övertygelser som istället hjälper oss framåt, mot våra drömmar!Naturen hjälper dig att hitta ett framgångsrikt mindset
Soluppgång

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page