top of page

välkommen till oss

Varmt välkommen till oss! Vi är så glada att du hittat hit. Vi som bor här heter Ida och Johan Winterhaven och här bor vi tillsammans med sex hästar, nio getter, tre katter och två hundar.

 

 Ida är utbildad healer, livscoach och mental tränare, och går sista året i Emelie Cajsdotters MIO-utbildning i hur vi kan kommunicera och samexistera med djur och natur på lika villkor. Tidigare yrkesliv inkluderar bland annat en längre tid som ingenjör i Flygvapnet och en tid i ledningsgruppen för forskning och utveckling av framtidens dataspel på ett stort amerikanskt bolag.

Johans bakgrund återfinns också i Flygvapnet, som helikoptertekniker ombord på flygvapnets tunga helikoptersystem, och senare på Försvarsmaktens Högkvarter i Stockholm. Johan har lång erfarenhet av svåra beslut, komplexa situationer och ledarskap under tuffa förhållanden.

Vår stora passion är att hjälpa människor att hitta tillbaka till ett liv i samklang med djur och natur.

Här på gården kan vi erbjuda unika upplevelser som ger dig helt nya perspektiv på livet.

 

Välkommen!

Ida & Johan

OM GÅRDEN

Gården har funnits i Idas släkt sedan mitten på 1800-talet. Generation efter generation har förvaltat och utvecklat gården till den underbara pärla den är idag. Byggnaderna består av en mangårdsbyggnad som på klassiskt hälsingevis är ihopbyggd med fäx och loge (ladugård med höskulle).

 

I vinkel med mangårdsbyggnaden står ett gårdshus, Mormors. Här finns två mysiga dubbelrum, toalett med dusch, kök och vardagsrum för våra övernattande gäster.

 

Gården omges av betesmark, skog, berg och sjö. Här betar hästar och getter ända in på knuten. Tranorna har besökt oss hela sommaren och i sjön har ett svanpar häckat. Hos oss är naturen och djuren det viktigaste vi har. Välkommen hit att dela upplevelsen av att vara mitt i naturen med oss.

 

"Vilken fantastisk dag ni alla har gett mig. Åker härifrån med ett hjärta fullt med lugn magi. Kan inte med ord beskriva vad ni ger mig. Tack för allt fina, fina ni… längtar redan till nästa gång!"
"Jag vill tacka dig fina Ida och dig fina Johan, för att ni finns och öppnar era hjärtan. Så uppskattat och kärleksfullt. Denna helg tar jag med mig i mitt hjärta för att hämta i de situationer som kräver det."
"Magi. Magi är ordet som beskriver tiden här på gården. Jag är så tacksam att få ta med mig en bit av den magin med mig på min fortsatta resa!"
bottom of page